112 MISIUNI ALE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 6

 • Începând cu ora 17:05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 200 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 18:30, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Bălțați, comuna Bălțați, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 18:30, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 1000 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 18:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Popricani, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars acoperișul din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, articole de îmbrăcăminte, corpuri de mobilier, uși și ferestre și s-a degradat un aragaz. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire.
 • Începând cu ora 19:31, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Chicerea, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 3000 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 22.10.2021, ora 00:05, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător, neizolat termic față de materiale combustibile.

Intervenții /misiuni – 73

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 23 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 7 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 8 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • La ora 08:35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, șoseaua Arcu, bloc T 13, la o deblocarea ușii de acces al unui apartament, al cărui proprietar nu răspundea la ușă. După pătrunderea în interior s-a constatat faptul ca persoana era decedată.
 • La ora 09:27, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Nicolina, pentru transportul unei persoane supraponderale, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • Începând cu ora 12:59, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Breazu, comuna Rediu, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 21 de cartușe de calibru 7,62 milimetri, o bombă de aruncător calibru 60 de milimetri, 3 proiectile perforante de calibru 47 de milimetri, 2 încărcătoare pentru pistolul mitralieră ZB-30, care au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • La ora 13:30, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Dancu, comuna Holboca, județul Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 33

 • Echipajele SMURD au intervenit la 33 decazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut