140 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 10 – 13 iunie 2022

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 3

 • În data de 11.06.2022, la ora 02:32, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în satul Boureni, comuna Balș, județul Iași pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă a unui magazin de materiale de construcții. În urma incendiului au ars 10 suluri de plasă fibră de sticlă, aproximativ 15 saci de furaje concentrate pentru animale, 30 de paleți din lemn, 300 metri liniari furtun apă, 2 pubele din plastic, 4 rafturi pentru expunerea mărfurilor, 10 metri liniari de cablu electric, aproximativ 50 de metri pătrați de prelată din poliplan acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un tablou de distribuție cu defecțiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.
 • În data de 12.06.2022, la ora 19:16, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Movileni au intervenit în localitatea Larga-Jijia, comuna Movileni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată și stuf. În urma incendiului au ars aproximativ 12 hectare de vegetație uscată și stuf. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 13.06.2022, la ora 07:46, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Victoria, comuna Victoria, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului a ars anexa din lemn pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

 Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, primului ajutor calificat – 113

 • Echipajele SMURD au intervenit la alte 113 cazuri medicale.

            Intervenții /misiuni – 24

 • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, refugiaților din Ucraina aflați la Punctul de Trecere a Frontierei de Stat din Vama Sculeni.
 • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, la tabăra de refugiați amenajată pe Stadionul Tineretului Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical refugiaților în Aeroportul Internațional Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, la tabăra de refugiați amenajată la Centrul Tehnologic Regional Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la șapte misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la două misiuni pentru deblocarea ușilor de acces.
 • În perioada 10.06.2022 – 12.06.2022, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență pe durata desfășurării Festivalului Copilăriei ”Șotron” desfășurat în Grădina Muzeului “Mihail Sadoveanu” Iași.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de transport persoane refugiate în municipiul Iași, de la Autogară la Aeroportul Internațional Iași.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Mihail Sadoveanu, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unei avarii produse la o instalație de alimentare cu gaz natural.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la trei misiuni pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil.
 • În data de 13.06.2022, la ora 15:55, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit pe DN 28, de pe raza comunei Lețcani, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un autotren răsturnat pe carosabil. Conducătorul auto a fost evaluat de către echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași dar a refuzat transportul la spital.
 • Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit la 4 misiuni pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată în:
 • localitatea Piciorul Lupului, comuna Ciurea, județul Iași, unde au fost identificate un calup T.N.T. a 500 g, 2 proiectile explozive de calibru 100 de milimetri, 1 proiectil exploziv trasor calibru 75 de milimetri, 1 proiectil cumulativ calibru 75 de milimetri, 9 proiectile perforante de calibru 75 de milimetri, 37 proiectile perforant subcalibru de 75 de milimetri;
 • localitatea Popricani, comuna Popricani, județul Iași, unde a fost identificată 1 stabilizator bombă de aruncător calibru 120 mm;
 • două misiuni în localitatea Sodomeni, municipiul Pașcani, județul Iași, unde au fost identificate 4 proiectile explozive calibru 122 de milimetri, 1 proiectil exploziv calibru 75 mm, 1 bombă de aruncător calibru 82 de milimetri,  1 bombă de aruncător calibru 50 de milimetri, 1 grenadă defensivă și 142 de cartușe calibru 7,62 de milimetri;

Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut