144 de misiuni ale pompierilor ieşeni în ultimele 48 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 5

 • În data de 11.01.2022, la ora 12:14, două echipaje de intervenție și stingere din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Valea Seacă, comuna Valea Seacă, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de fum. În urma incendiului au ars funinginea din coșul de fum și interiorul sobei cu acumulare de căldură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 11.01.2022, la ora 13:13, două echipaje de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Lespezi au intervenit în satul Buda, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars aproximativ 35 de metri pătrați din acoperiș, uși și geamuri, mobilier divers, aproximativ 100 kg de diverse materiale textile și s-au degradat 15 metri pătrați din acoperiș, o ușă, aproximativ 15 kg de diverse articole textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
 • În data de 11.01.2022, ora 19:48, trei echipaje de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Stolniceni-Prăjescu, comuna Stolniceni-Prăjescu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de fum. În urma incendiului au ars funinginea din coșul de fum și interiorul sobei cu acumulare de căldură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 12.01.2022, ora 08:04, un echipaj de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 1 de  Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, strada Henci, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars elementele combustibile din compartimentul motor, s-au degradat panoul de bord și vopseaua din zona motorului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 • În data de 13.01.2022, ora 02:01, trei echipaje de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 2 de  Pompieri Iași au intervenit în satul Cotu lui Ivan, comuna Golăiești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului a ars aproximativ 1 metru liniar de astereală din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 58

 • Echipajele SMURD au intervenit la alte 58 decazuri medicale.

Intervenții /misiuni – 81

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 47 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 15 misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 8 misiuni de verificare a persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu pe raza județului Iași.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publice Iași la 4 acțiuni de testare și vaccinare a populației contra virusului SARS-CoV-2.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de deblocare a ușilor de acces pentru a facilita accesul echipajelor medicale.
 • În perioada 11 – 12.01.2022, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit la două misiuni de asanare a unei suprafețe de teren în satul Topile, comuna Valea Seacă, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 9 proiectile reactive ,,Katiușa” de calibru 132 de milimetri, 1 motor reactiv ,,Katiușa” și diverse elemente de muniție care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 11.01.2022, la ora 11:34, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care a fost avariată o țeavă de gaz.
 • În data de 11.01.2022, la ora 21:40, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care a fost avariată o țeavă de gaz.
 • În data de 13.01.2022, la ora 00:44, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru descarcerarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 21 de ani, ca urmare a unui accident rutier produs între un autoturism și un TIR. După extragerea victimei din autoturism, aceasta a fost preluată de echipajul medical și transportată la spital.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut