168 de misiuni ale pompierilor ieșeni în weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 4

 • În data de 08.01.2022, la ora 16:25, echipaje de intervenție din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Miroslava,  comuna Miroslava , județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 7.500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 08.01.2022, la ora 20:48, echipaje de intervenție din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Vânători, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului a ars șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 08.01.2022, la ora 23:41, echipaje de intervenție din cadrulDetașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în satul Vlădiceni, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 10 metri pătrați de planșeu din lemn și s-au degradat aproximativ 10 metri pătrați din tavanul de scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.
 • În data de 09.01.2022, la ora 15:33, echipaje de intervenție din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Stejar, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. În urma incendiului au ars un geam și o copertină din pvc, o perdea. S-au degradat zugrăveala pereților din bucătărie și izolația exterioară pe aproximativ 10 metri pătrați. Proprietara, în vârstă de 70 de ani a fost evacuată și preluată de către echipajul de prim ajutor calificat, prezent la locul intervenției, iar după evaluarea medicală aceasta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 68

 • Echipajele SMURD au intervenit la alte 68 decazuri medicale.

Intervenții /misiuni – 96

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 47 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 21 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 14 misiuni de verificare a persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu pe raza județului Iași.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publice Iași la 6 acțiuni de testare și vaccinare a populației contra virusului SARS-CoV-2.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 3 misiuni de deblocare a ușilor de acces pentru a facilita accesul echipajelor medicale.
 • Două echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport a trei persoane.
 • Începând cu ora 14:38, în data de 07.01,2022, echipaje de intervenție din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Breazu, comuna Rediu, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, neîncarcerată. Primul ajutor medical a fost efectuat de către o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 08.01.2022, la ora 13:25, echipaje de intervenție din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pe strada Strămoșilor, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Incendiul nu s-a confirmat. Echipajele de intervenție a constatat că este o tigaie uitată pe aragaz. Proprietarul a fost asistat medical de către echipajul de prim ajutor calificat.
 • În data de 08.01.2022, la ora 18:25, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași, au intervenit în municipiul Iași, bulevardul Alexandru cel Bun, pentru prevenirea și gestionarea situaților de urgență generate de către o persoană, bărbat în vârstă de 40 de ani, prin urcarea pe un stâlp de electricitate. În urma negocierilor bărbatul a coborât și a fost preluat de către echipajul de poliție aflat la locul intervenției.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut