174 DE MISIUNI ALE POMPIERILOR IEŞENI DIN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 12

 • În data de 03.12.2021, ora 07:41,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Nicolina, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere. Au ars aproximativ 2 metri cubi de deșeuri din mase plastice, carton și aproximativ 200 de kg de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 04.12.2021, ora 04:14,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Stejar, pentru stingerea unui incendiu produs la tomberoanele de gunoi. Au ars aproximativ 2 tone de deșeuri menajere. A fost  afectat un autoturism din apropiere (au ars tripla spate dreapta, bara longitudinală dreapta, spoiler dreapta spate). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 04.12.2021, ora 06:30, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Moimești, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars 3 dulapuri, o saltea, aproximativ 100 kg de materiale combustibile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 • În data de 04.12.2021, ora 19:51,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată. Au ars aproximativ 100 de metri pătrați de vegetație uscată și deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 04.12.2021, ora 21:00,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Anastasie Panu, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars conductori electrici și mochetele din portbagaj. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 • În data de 04.12.2021, ora 21:32, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Mânzătești, comuna Ungheni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.  Au ars acoperișul tip șarpantă cu astereala din lemn și învelitoarea din tablă pe aproximativ 60 de metri pătrați, tavanul din scandură pe aproximativ 20 de metri pătrați, un pat, o saltea și aproximativ 30 de kg de diverse materiale textile. S-au degradat pereții pe o suprafață aproximativă de 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
 • În data de 04.12.2021, ora 21:35,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Găureni, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată. Au ars aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație uscată și deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 04.12.2021, ora 22:14, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în, localitatea Ciortești, comuna Ciortești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la furaje. Au ars aproximativ 5 tone de plante furajere . Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 05.12.2021, ora 02:32, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Rusenii Vechi, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars acoperișul tip sarpantă cu astereala din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, mobilier divers și aproximativ 40 de kg de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 05.12.2021, ora 09:11, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bârnova, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars acoperișul tip șarpantă cu astereala din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, planșeul din lemn pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, diverse articole de îmbrăcăminte, elemente de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 • În data de 05.12.2021, ora 16:44,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Erbiceni, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată. Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 05.12.2021, ora 18:33, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Ruginoasa, comuna Ruginoasa, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars aproximativ 150 de metri pătrați de astereala din lemn, mobilier divers, aproximativ 500 de kg de materiale textile, diferite acte și s-au degradat aproximativ 120 de metri pătrați din învelitoarea acoperișului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatele electrice lăsate sub tensiune.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 61

 • Echipajele SMURD au intervenit la 61 decazuri medicale.

Intervenții /misiuni – 101

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 33 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 54 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, un echipaj din cadrul inspectoratului au executat 4 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 2 misiuni pentru deblocarea de uși ale apartamentelor pentru realizarea accesului echipajelor medicale și acordarea asistenței medicale.
 • În data de 03.12.2021, începând cu ora 09:00, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au executat operațiunile specifice lucrărilor de distrugere, în localitatea Bălțați, jud. Iași, pentru diverse elemente de muniție din timpul conflictelor armate rămase neexplodate, ce au fost asanate de pe raza jud. Iași în ultima perioadă. Au fost distruse 1.549 muniții astfel: 33 proiectile de diverse tipuri și calibre, 1.442 muniții și elemente de muniții, 44 grenade, 28 bombe de aruncător de diverse calibre și 2 mine antiinfanterie.
 • În data de 03.12.2021, ora 15:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de asanare în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, strada Văii, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil perforant calibru 75 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 03.12.2021, ora 17:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de asanare în municipiul Iași, strada Butnari, În urma intervenției au fost identificate 44 de cartușe calibru 7,92 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 04.12.2021, ora 11:10, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de asanare în localitatea Scânteia, comuna Scânteia, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o grenadă ofensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 04.12.2021, ora 12:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de asanare în localitatea Crivești, comuna Strunga, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 130 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 05.12.2021, ora 08:29, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de asanare în satul Alexandru Ioan Cuza, comuna Alexandru Ioan Cuza, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 75 de  milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • Un echipajdin cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, calea Iașului, pentru transportul unei persoane supraponderală de la domiciliu la un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 05.12.2021, ora 19:45, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în orașul Hârlău, județul Iași, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat cinci victime conștiente. În urma evenimentului rutier trei persoane s-au autoevacuat iar două au fost încarcerate. După efectuarea manevrelor de descarcerare victimele au fost extrase și predate echipajelor medicale de la fața locului. O victimă a părăsit locul accidentului, iar celelalte 4 au fost transportate la spital.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut