238 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 22 – 24 noiembrie 2024
În perioada 22 – 24 noiembrie 2024, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 238 de evenimente, dintre care amintim:
- 5 intervenții pentru stingerea incendiilor:
- 3 intervenții de stingere la case și anexe gospodărești, în localitățile: Uricani, Hodora și Păun. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost: neprotejarea termică a coșului de fum față de materialele combustibile; folosirea focului deschis în spații deschise și jarul căzut din sobă au dus la distrugerea bunurilor materiale.
- o misiune de stingere a unei autocisterne, încărcată cu alcool, aflată în mers, pe DN28, în zona localității Stânca, comuna Comarna. În urma efectului termic al frecării, s-au distrus cele trei punți spate ale autocisternei.
- o intervenție de stingere la un punct de colectare al deșeurilor menajere, în municipiul Iași, strada Libertății. Cel mai probabil, în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul au ars aproximativ 200 de kg de deșeuri menajere.
- 92 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
- 5 acțiuni de asigurare a măsurilor specifice și de acordare a asistenței medicale, la nevoie: 2 misiuni de asistență persoane, în municipiul Iași, la un accident feroviar cu o victimă, decedată, la fața locului și pentru o persoană urcată pe o clădire în municipiul Pașcani; 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la conducte de gaz cu scăpări de gaze, în municipiul Iași și localitatea Breazu; 1 misiune de asigurare a măsurilor specifice la un accident rutier produs în municipiul Pașcani.
- 4 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
- 128 de misiuni pentru protecția a 348 de secții de votare arondate ISU Iași.
- 2 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
- 2 misiuni pe fenomene meteorologice periculoase, cod galben de vânt: îndepărtarea unui panou publicitar doborât de vânt și îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, în municipiul Iași.
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 activități de avizare – autorizare pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor, a animalelor și a bunurilor materiale ale populației.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
- App Store – https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
- Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân pregătiți, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor și animalelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice