25 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 25 de evenimente, dintre care amintim:

1 intervenție la un accident rutier produs la limita județelor Iași și Neamț, în care au fost implicate 2 autoturisme cu 3 persoane, din care 2 dintre acestea au fost încarcerate. După descarcerarea acestora, victimele au fost transportate la spital. Cea de a treia victimă a refuzat transportul la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

20 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

4 alte misiuni:

1 misiune de asistență a persoanelor pentru căutarea unui copil în localitatea Moșna. În urma evaluării medicale, minorul nu a fost transportat la spital.

1 misiune pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.

1 exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

1 misiune pentru salvarea unei pisici aflată la o înălțime de 10 metri  într-un copac din municipiul Iași.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut