38 de intervenții ale pompierilor ieșeni în data de 28/29 noiembrie 2023

Print Friendly, PDF & Email

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 38 de evenimente, dintre care amintim:

2 intervenții pentru stingerea incendiilor:

la ora 01:35, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Nicolina, pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament de la etajul superior al unui bloc de locuințe cu șapte etaje. În urma incendiului au ars diverse elemente electronice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

la ora 16:55, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a acționat în localitatea Costuleni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Volintirești, comuna A.I. Cuza. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii: 19 de bombe de aruncător de calibru 82 de milimetri și 2 grenade defensive.

32 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

3 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 de avertismente și 3 amenzi, în cuantum de 55.000 lei.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut