40 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 40 de evenimente, dintre care amintim:

2 intervenții pentru stingerea incendiilor:

în localitatea Lețcani, la ora 18:08, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat cu două autospeciale de intervenție și stingere, pentru lichidarea unui incendiu produs la o autoutilitară. În urma incendiului au ars elementele combustibile din componența autoutilitarei în proporție de 70%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

și în localitatea Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, la ora 06:35, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit, cu două autospeciale de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, la nevoie, pentru lichidarea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit. A ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

32 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

 4 alte misiuni:

 2 recunoașteri în teren la obiective din zona de competență a inspectoratului.

 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice la un scurtcircuit produs la rețeaua electrică aeriană.

 1 intervenție pentru degajarea unei bucăți de sticlă de pe fațada unui bloc, din municipiul Iași, care era în pericol de cădere peste căile de circulație.

2 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivului.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut