41 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 41 de evenimente, dintre care amintim:

1 intervenție pentru stingerea unui incendiu, la ora 01:35, unde s-a intervenit cu un echipaj de intervenție și stingere cu spumă și apă, din cadrul Punctului de lucru Hârlău, la un punct de colectare a deșeurilor de pe strada Eternitate, din orașul Hârlău. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

35 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

2 intervenții la accidente rutiere în municipiul Iași, șoseaua Bucium, fără victime și în localitatea Vânători, a rezultat o victimă, ulterior a fost transportată la spital. În evenimentele rutiere s-au asigurat măsurile specifice. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

3 alte misiuni:

1 misiune pentru transportul persoanelor supraponderale.

1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.

1 misiune pentru salvări de animale (porumbel prins între crengile ununui copac).

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut