47 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

Foto: Gundisch David Christian, ISU Iași
Foto: Gundisch David Christian, ISU Iași
Print Friendly, PDF & Email

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 47 de evenimente, dintre care amintim:

1 intervenție pentru stingerea incendiilor în localitatea Topile, comuna Valea Seacă. Pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case a intervenit Secția de Pompieri Pașcani, cu două autospeciale de intervenție și stingere, iar pentru asigurarea asistenței medicale, la nevoie, un echipaj de prim ajutor calificat. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Gorban. De la fața locului a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, un proiectil perforant de calibru 75 de milimetri.

40 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

 4 alte misiuni:

 3 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.

 1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.

1 activitate de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 1 control pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un obiectiv din județul Iași.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivului.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut