51 de misiuni ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 1

  • În data de 11.01.2022, la ora 04:05, trei echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în satul Berezlogi, comuna Sirețel,  județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă. În urma incendiului au ars 16 purcei, 2 porci, anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, aproximativ 3.000 de baloți, 5 tone de porumb, 1 tonă de făină. Au fost salvate 26 de animale mari și mici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un acumulator electric lăsat sub tensiune și nesupravegheat.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 25

  • Echipajele SMURD au intervenit la alte 25 decazuri medicale.

Intervenții /misiuni – 25

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 12 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 7 misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
  • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 4 misiuni de verificare a persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu pe raza județului Iași.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publice Iași la 2 acțiuni de testare și vaccinare a populației contra virusului SARS-CoV-2.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut