53 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 53 de evenimente, dintre care amintim:

1 intervenție la un accident rutier produs în municipiul Iași, în care au fost implicate 2 autoturisme cu 6 persoane, conștiente, neîncarcerate. După evaluarea și acordarea primului ajutor medical, o persoană a fost transportată la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

4 alte misiuni:

2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.

1 recunoaștere în teren cu forțe și mijloace de intervenție la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

1 exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

9 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 9 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, dintre care 34 de avertismente și 14 amenzi, în cuantum de 81.200 lei.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut