54 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 54 de evenimente, dintre care amintim:

  • 42 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 incendii produse:
  • în orașul Târgu Frumos, la o casă de locuit. În urma incendiului au ars 1 metru pătrat de planșeu și funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine;
  • în localitatea Bălteni, comuna Probota, la un autoturism. În urma incendiului au ars elementele combustibile din componența autoturismului. Din primele cercetări, se pare că un cablu electric defect a condus la izbucnirea incendiului.

Nu au fost înregistrate victime pe timpul incendiilor.

  • 2 intervenții la accidente rutiere în municipiul Iași, în care au fost asigurate măsurile specifice și acordarea primului ajutor de urgență.
  • 8 alte misiuni, dintre care:
  • 3 recunoașteri la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență;
  • 2 misiuni pentru îndepărtarea țurțurilor;
  • 2 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale;
  • o misiune pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor medical la Punctul de Trecere a Frontierei din Vama Sculeni.

    Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma acestora fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor economice.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

          Materiale de informare preventivă pot fi descărcate https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

 Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut