66 DE MISIUNI ALE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

foto: Florentin Eduard
foto: Florentin Eduard

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 3

  • Începând cu ora 10:30, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Moțca, comuna Moțca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars anexa din profil metalic, diferite produse electrocasnice și s-a degradat acoperișul terasei pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
  • Începând cu ora 14:47,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Romană, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric de pe casa scării al unui bloc de locuințe. A ars tabloul electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost tabloul de distribuție cu defecțiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.
  • Începând cu ora 00:51, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Osoi, comuna Sinești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 2 metri pătrați de planșeu din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Intervenții /misiuni – 36

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 17 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 16 misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
  • Începând cu ora 08:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pe timpul desfășurării selecției locurilor/posturilor la concursul de rezidențiat organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, în municipiul Iași.
  • Începând cu ora 12:06, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Florilor, pentru asigurarea măsurilor specifice și gestionarea situațiilor de urgență la o posibilă avarie la rețeaua de distribuție a gazului natural.
  • Începând cu ora 12:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de asanare în localitatea Horlești, comuna Rediu, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate un proiectil exploziv de calibru 122 de milimetri și o grenadă antitanc RPG-40, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 27

  • Echipajele SMURD au intervenit la 27 decazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut