90 de evenimente gestionate de pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 90 de evenimente, dintre care amintim:

  • 34 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 misiune de stingere a unui incendiu produs la tabloul electric al unui bloc de locuințe, din municipiul Pașcani, fără victime. A acționat Secția de Pompieri Pașcani. În urma incendiului au ars conductorii electrici din interiorul tabloului electric, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui cablu electric defect.
  • 3 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la trei accidente rutiere în municipiul Iași. Cauzele au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  •  3 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  •  32 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 12 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență (diferite situații de urgență în care au acționat serviciile deconcentrate și serviciile voluntare pentru situații de urgență.)
  • 5 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 1 control pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un obiectiv din județul Iași.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.

Inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului au participat la 4 activități de avizare/autorizare și a celor de soluționare a petițiilor din domeniul situațiilor de urgență.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut