91 DE MISIUNI ALE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 5

 • Începând cu ora 08:46, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au acționat în satul Tătăruși, comuna Tătăruși, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit. În urma incendiului au ars funinginea pe aproximativ 4 metri liniari din coșul de fum și s-a degradat 1 metru pătrat din zugrăveala camerei de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • Începând cu ora 14:13, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Vlădeni, comuna Vlădeni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 10 hectare de stuf și miriște. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 19:03, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru stingerea unui incendiu produs la un transformator electric stradal. În urma incendiului au ars elementele combustibile din componența transformatorului electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un condensator defect sau suprasolicitat.
 • Începând cu ora 20:29, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a acționat în comuna Valea Lupului, satul Valea Lupului, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit.  În urma incendiului s-au degradat aproximativ 5 metri pătrați de tencuială și coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • Începând cu ora 20:46,un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Răzoarelor, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare al deșeurilor. În urma incendiului au ars aproximativ 100 de kilograme de deșeuri menajere și un container din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

            Intervenții /misiuni – 61

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 21 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 5 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 24 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Echipajele inspectoratului au avut o misiune pentru deblocarea ușii de acces și facilitarea echipajelor de intervenție pentru acordarea asistenței medicale.
 • Începând cu ora 08:05, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător de calibru 120 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • Începând cu ora 11:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător de calibru 120 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • Începând cu ora 13:55,echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Tudor Vladimirescu, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier între două autoturisme, fără persoane încarcerate.

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 25

 • Echipajele SMURD au intervenit la 25 decazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut