95 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 48 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 2

 • În data de 14.06.2022, la ora 13:23, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în municipiul Pașcani, strada Nicolae Iorga, pentru stingerea unui incendiu produs la un gard. În urma incendiului au ars 2 metri liniari de gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 15.06.2022, la ora 02:38, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Moțca au intervenit în localitatea Cristești, comuna Cristești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de 100 de metri pătrați, elemente de mobilier, aproximativ 300 kg de diverse materiale textile. Incendiul s-a propagat și la locuința învecinată unde a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Pe timpul incendiului a fost identificată o persoană de sex masculin, în vârstă de 71 de ani, carbonizată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, primului ajutor calificat – 72

 • Echipajele SMURD au intervenit la alte 72 de cazuri medicale.

            Intervenții /misiuni – 21

 • Zilnic, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, refugiaților din Ucraina aflați la Punctul de Trecere a Frontierei de Stat din Vama Sculeni.
 • Zilnic, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, la tabăra de refugiați amenajată pe Stadionul Tineretului Iași.
 • Zilnic, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical refugiaților în Aeroportul Internațional Iași.
 • Zilnic, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordare a primului ajutor medical, la tabăra de refugiați amenajată la Centrul Tehnologic Regional Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la două misiuni pentru transportul persoanelor refugiate.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 3 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru deblocarea unei persoane din lift.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii de acces alunui apartament, în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale sosite la locul evenimentului.
 • În data de 15.06.2022, la ora 15:30, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Săulescu, pentru asigurarea măsurilor specifice la o avarie a rețelei de distribuție a gazelor naturale.
 • În data de 15.06.2022, ora 21:23, un echipaj de intervenție din cadrulSecției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, pentru extragerea unei vaci blocate în noroi.
 • Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit la 4 misiuni pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată în:
 • localitatea Breazu, comuna Rediu, județul Iași, unde a fost identificat un proiectil perforant trasor calibru 75 de milimetri;
 • localitatea Bivolari, comuna Bivolari, județul Iași, unde a fost identificat 1 pistol mitralieră cu 3 tuburi de cartuș calibru 7,62 milimetri;
 • localitatea Hoisești, comuna Dumești, județul Iași, unde au fost identificate 1 proiectil exploziv calibru 122 de milimetri, 1 proiectil exploziv calibru 75 de milimetri și 7 proiectile perforante calibru 75 de milimetri;
 • localitatea Tabăra, com. Bivolari, județul Iași, unde a fost identificat 1 cartuș de calibru 14,5 milimetri.

Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut