Asigurări măsuri specifice la un stâlp de electricitate

Print Friendly, PDF & Email

          În data de 6 februarie a.c., la ora  13:35, Dispeceratul integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu în urma unui scurtcircuit electric la un stâlp în municipiul Iași, strada Morilor. La locul solicitării a fost direcționată de urgență o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă și echipaje de intervenție al distribuitorului de energie.

          Trebuie avut în vedere că arcul electric emite radiații termice care pot să ajungă la 3500-4000°C. Scânteile electrice pot aprinde numai amestecuri explozive sau inflamabile, în schimb arcul electric aprinde toate materialele combustibile din apropierea locului unde s-a produs, topește și vaporizează conductoarele metalice, carbonizează și distruge până și izolatorii ceramici și alte materiale similare. Scurtcircuitul poate fi monofazat, bifazat și trifazat (între un conductor și firul neutru, între două conductoare (faze) sau între trei conductoare). Scurtcircuitul incomplet sau cu arc apare de regulă la curenții de deranjament,

contacte incomplete, supraîncărcarea circuitelor, deteriorarea izolației conductoarelor și se manifestă prin degajare mare de căldură.

          ÎN ORICE SITUAŢIE DE URGENŢĂ APELAŢI NUMĂRUL UNIC “112”

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.roCompartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut