Buletin informativ 02.10.2019

Pompieri

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI  ÎN ULTIMELE 24 ORE

În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 01.10.2019, ora 13:22, Secția de Pompieri Paşcani a intervenit în municipiul Paşcani, suburbia Gâşteşti, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscata de pe un teren viran. Au ars aproximativ 1000 metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spatii deschise.
  • În data de 01.10.2019, ora 21:43, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Todirel, comuna Bârnova, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 5 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului  a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

         Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

  • În data de 01.10.2019, ora 08:00, echipa pirotehnica din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Hândreşti, comuna Oţeleni, județul Iași pentru a ridica de pe un teren viran, 12 proiectile explozive calibru 47 milimetri, 11 proiectile perforante calibru 47 milimetri și 1 proiectil exploziv calibru 152 milimetri. Suprafața asanată a fost de 40 metri pătraţi.

  Alte intervenţii / misiuni

  • În data de 01.10.2019, ora 23:10, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Cozia, comuna Costuleni, judeţul Iași, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la o autoutilitară răsturnată în afara părţii carosabile. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

Recunoaşteri la obiective din zona de competenţă

  •  În data de 01.10.2019, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi a executat un număr de trei activităţi de instruire în domeniul situațiilor de urgență la agenţii economici din judeţul Iaşi.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 38 de cazuri medicale.

                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Publice    

You may also like...

Accessibility