Buletin informativ 03.09.2019

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni :

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 02.09.2019, ora 14:29, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vânători, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ un hectar. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost scânteile mecanice.

În data de 02.09.2019, ora 23:06, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Bulbucani, comuna Gropnița, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 10 tone furaje și 6 metri liniari de gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

În data de 02.09.2019, ora 09:50, echipa pirotehnica din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu, judeţul Iaşi, pentru a ridica de pe un teren viran un proiectil perforant calibrul 100 mm. Suprafața asanată a fost de 100 metri pătraţi.

Alte intervenţii / misiuni

În data de 02.09.2019, ora 08:00, Secția de Pompieri Târgu Frumos și echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Belcești, iazul Salvia Mare, județul Iași, pentru căutarea unei persoane înecate, în vârstă de 30 de ani. Persoana a fost găsită decedată.

În data de 02.09.2019, ora 14:57, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în localitatea Chiperești, comuna Țuțora, județul Iași, la un incendiu de vegetație uscată. După parcurgerea unei distanțe de aproximativ zece kilometri, garda de intervenție a fost întoarsă din drum, incendiul a fost lichidat de către voluntarii din comună.

În data de 02.09.2019, ora 17:27, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în localitatea Sculeni, comuna Victoria, județul Iași, la un incendiu de vegetație uscată. După parcurgerea unei distanțe de aproximativ 14 kilometri, garda de intervenție a fost întoarsă din drum, incendiul a fost lichidat de către voluntarii din comună.

În data de 02.09.2019, ora 17:53, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, Pădurea Ciric, județul Iași, la o persoană rămasă împotmolită cu autoturismul, pe un drum forestier din Pădurea Ciric.

În data de 02.09.2019, ora 20:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Bacinschi la o scurgere de gaze în casa scării blocului. Echipajul ajuns la locul intervenției a asigurat măsurile specifice până la sosirea echipajului societăţii de distribuţie a gazului metan.

În data de 02.09.2019, ora 22:05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, str. Mitropolit Varlaam, pentru deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană cu probleme medicale. După realizarea accesului în apartament, victima a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași.

În data de 02.09.2019, ora 22:14, Secția de Pompieri Pașcani a fost solicitată să intervină în comună Valea Seacă, satul Conțești, județul Iași, la o persoană care amenința că incendiază locuința. Echipajul sosit la locul intervenției a verificat locuința și a constatat că nu s-a cauzat incendiul.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 27 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut