Buletin informativ 03.10.2019

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI  ÎN ULTIMELE 24 ORE

În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 02.10.2019, ora 07:53, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Poitiers, pentru stingerea unui incendiu produs la 3 autoturisme. În urma incendiului au ars elementele combustibile din interiorul acestora. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.
 • În data de 02.10.2019, ora 18:08, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, str. Crișului, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars 5 metri liniari deșeuri din lemn și 3 kg textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise ori neprotejate corespunzător față de materialele combustibile.
 • În data de 02.10.2019, ora 20:25, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Roșu, comuna Răducăneni, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars 9 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 02.10.2019, ora 20:56, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit, în colaborare cu Detașamentul de Pompieri Vaslui, în localitatea Coropceni, comuna Ciortești, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars 3 tone furaje și 14 metri liniari gard din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise ori neprotejate corespunzător față de materialele combustibile.
 • În data de 03.10.2019, ora 00:16, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, str. Lacului, pentru stingerea unui incendiu produs la 10 containere de gunoi. Au ars deșeurile menajere din interiorul containerelor și s-a degradat un autoturism (aripa, portiera și oglinda din partea dreaptă). Cauza probabilă de producere a incendiului  a fost fumatul în locuri nepermise ori neprotejate corespunzător față de materialele combustibile.

         Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

 • În data de 02.10.2019, ora 17:24, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Săcărești, comuna Cucuteni, județul Iași pentru a ridica de pe un teren viran, un proiectil exploziv calibru 122 milimetri și o bombă de aruncător calibru 82 milimetri. Suprafața asanată a fost de 10 metri pătraţi.

  Alte intervenţii / misiuni

 • În data de 02.10.2019, ora 19:11, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență, până la sosirea unui echipaj Delgaz Grid, la o țeavă de gaz metan fisurat într-un apartament, în municipiul Iaşi.
 • În data de 02.10.2019, ora 19:55, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit pentru deblocarea uşii unui apartament, în municipiul Iași, șoseaua Nicolina. După pătrunderea în locuință, proprietara a fost evaluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, ulterior refuzând transportul la spital.

Recunoaşteri la obiective din zona de competenţă

 •  În data de 02.10.2019, echipaje din cadrul ISUJ Iași au executat 20 activități de recunoaștere în teren și verificare a sistemelor de alarmare publică, pe timpul desfășurării exercițiului lunar de înștiințare-alarmare ”Miercurea alarmelor”, la unităţile administrativ teritoriale din Iași, Pașcani, Tg. Frumos și Hârlău.
 • În data de 02.10.2019, ora 08:40, Secţia de Pompieri Tg. Frumos – Punctul de lucru Hârlău a executat o activitate de recunoaștere în domeniul situațiilor de urgență pentru verificarea hidranților stradali în orașul Hârlău, judeţul Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 39 de cazuri medicale.

                                                      Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut