Buletin informativ 06.02.2020

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI  ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 05.02.2020 ora 08:0006.02.2020 ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 05.02.2020, ora 17:47, Detaşamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Bârnova, localitatea Păun, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. S-a degradat aproximativ un metru pătrat de planșeu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
  • În data de 05.02.2020, ora 20:12, Detaşamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Schitu Duca, localitatea Slobozia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars acoperișul casei din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătraţi, trei paturi, trei mese, şase scaune, două dulapuri, o vitrină, şase uși, şase ferestre, aproximativ 300 kilograme de materiale textile, o bibliotecă, un frigider, un calculator şi un aragaz. Proprietarul, în vârstă de aproximativ 56 ani, prezenta escoriații la mâna stângă şi a fost preluat de către echipajul de prim ajutor al Detaşamentului 2 de Pompieri Iași și transportat la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea unui mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat.
  • În data de 06.02.2020, ora 04:23, Detaşamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Valea Lupului, localitatea Valea Lupului, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars acoperișul casei din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ zece metri pătraţi şi două grinzi. S-au degradat tavanul casei din lemn și vată minerală pe o suprafață de aproximativ zece metri pătraţi, izolația exterioară din lemn și vată minerală pe o suprafață de aproximativ zece metri pătraţi și coșul șemineului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Alte intervenţii / misiuni

  • În data de 05.02.2020, ora 17:46, Detaşamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Voinești, localitatea Voinești, județul Iași, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat cinci victime. Acestea au fost asistate medical la faţa locului şi transportate ulterior la spital.
  • În data de 05.02.2020, ora 10:56, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Bradului, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuinţă, proprietarul, în vârstă de aproximativ 80 ani, a fost găsit decedat.
  • În data de 05.02.2020, ora 18:43, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Carpați, pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism.
  • În data de 06.02.2020, ora 02:47, Punctul de Lucru Hârlău a fost solicitat să intervină în comuna Deleni, localitatea Poiana, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Echipajul ajuns la locul intervenției a constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietari.
  • În data de 05.02.2020, personalul inspectoratului, a executat 18 activități de recunoaștere în teren la unităţile administrativ teritoriale din zona de competenţă.

  Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 20 decazuri medicale.

   Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility