Buletin informativ 10.03.2016

Incendiu Frumoasa Sursa: 7est.ro
Incendiu Frumoasa Sursa: 7est.ro

INTERVENŢIILE INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „MIHAIL GRIGORE STURDZA” AL JUDEŢULUI IAŞI
09.02.2016, ora 08:00–10.03.2016, ora 08:00

Incendii

Incendiu Frumoasa Sursa: 7est.ro
Incendiu Frumoasa
Sursa: 7est.ro

În data de 09.03.2016 ora 08.10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, strada Radu Vodă nr.18, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Au ars: o canapea, un calculator, un monitor, un birou, o usa, 2 dulapuri din lemn, un feon industrial, o imprimantă si aprox. 20 mp acoperiș tip șarpantă. Cauza probabilă a incendiului a fost un cablu, conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

În data de 09.03.2016, ora 15.36, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, bd. Dacia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Au ars 0,5 mp vopsea de pe podeaua autoturismului. Cauza probabilă a incendiului a fost un material textil uitat pe țeava de eșapament.

În data de 09.03.2016, ora 16.07, Secția de Pompieri Pașcani, în colaborare cu SVSU Moţca, a intervenit în localitatea Cristeşti, comuna Cristeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autotren. Au ars elementele combustibile din compunerea sistemului de frânare a roţii dreapta faţă. Cauza probabilă a incendiului este reprezentată de scânteile mecanice produse de frecarea saboților de frână.

Asistență persoane

În data de 09.03.2016 ora 21.03, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, str. Atanasie pentru transportul unei persoane supraponderale în vârstă de 59 ani din locuinţa sa la echipajul S.A.J.

Acțiuni de educare preventivă în unități de învățământ

În vederea informării elevilor şi a personalului didactic cu privire la principalele măsuri de protecție în situații de urgență, pompierii ieșeni continuă activitățile informativ educative în instituțiile de învățământ din județul Iași. Astfel, acţiunile educative au avut loc la:

  • Colegiul Tehnic ”Ion Holban” din municipiul Iași;
  • Școala Gimnazială din satul Cogeasca și Școala Gimnazială din satul Cucuteni, comuna Leţcani;
  • Şcoala Gimnazială Cozmeşti din comuna Stolniceni Prăjescu;
  • Școala Gimnazială Garabet Ibraileanu, clasa a III a B, orașul Târgu Frumos.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD au intervenit la 24 cazuri medicale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut