Buletin informativ 18.03.2020

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 17.03.2020, ora 08:0018.03.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 17.03.2020, ora 11:21, Detaşamentul 1 de Pompieri laşi a intervenit în localitatea Voroveşti, comuna Miroslava, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată şi 150 butuci de vie. În urma incendiului, proprietarul terenului, în vârstă de 61 ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrului inferior drept şi a fost transportat la spital de către echipajul de prim ajutor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 11:27, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Dădeşti, comuna Ion Neculce,  județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 50 metri pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tabla. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 17.03.2020, ora 11:41, Detaşamentul 1 de Pompieri laşi a intervenit în localitatea Dancaş, comuna Miroslava, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 12:00, Detaşamentul 2 de Pompieri laşi a intervenit în localitatea Horpaz, comuna Miroslava, județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 0,5 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 12:32, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Belceşti, județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ doi metri pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tabla. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 17.03.2020, ora 12:35, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în oraşul Târgu Frumos, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 0,06 hectare de vegetaţie uscată şi stufăriş. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost  focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 14:10, Detaşamentul 2 de Pompieri laşi a intervenit în comuna Ciorteşti, județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ şapte hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii
 • În data de 17.03.2020, ora 14:30, Detaşamentul 1 de Pompieri laşi a intervenit în comuna Valea Lupului, județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă proprietate individuală. Au ars aproximativ 40 metri  pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă, un metru cub de lemne de foc, zece pachete polistiren şi trei unelte agricole. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 15:00, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Cârjoaia, comuna Cotnari,  județul lași,  pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie  uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost  focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 16:19, Detaşamentul 2 de Pompieri laşi a intervenit în localitatea Goruni, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 19:26, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Brătuleşti, comuna Strunga, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. A ars aproximativ un hectar de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost  focul deschis în spaţii deschise.
 • În data de 17.03.2020, ora 20:26, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în oraşul Târgu Frumos, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost  focul deschis în spaţii deschise.

Alte intervenţii / misiuni

 • În data de 17.03.2020, personalul inspectoratului a executat două misiuni de montare a două corturi aferente taberei de sinistraţi, la Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi şi Spitalul Municipal Paşcani.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri medicale.

       Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut