Buletin informativ 20.01.2017

Imagini de la exercitiul realizat in cooperare cu Aeroportul International Iasi si alte structuri locale, pentru gestionarea unei situatii de urgenta generate de un accident aviatic cu victime multiple.
Imagini de la exercitiul realizat in cooperare cu Aeroportul International Iasi si alte structuri locale, pentru gestionarea unei situatii de urgenta generate de un accident aviatic cu victime multiple.

INTERVENŢIILE INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „MIHAIL GRIGORE STURDZA” AL JUDEŢULUI IAŞI
17.02.2017, ora 08:00–20.02.2017, ora 08:00

Incendii

În data de 17.02.2017, ora 06.53, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Bârnova, satul Bârnova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Au ars: aproximativ 2 mp scândură de pe tavanul bucătăriei şi aproximativ 2 ml grindă. Cauza probabilă a incendiului: coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

În data de 17.02.2017, ora 07.05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, bd. Poitiers, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la contoarele electrice aparţinând unei societăți de distribuție a gazelor naturale și a eletricității. A ars instalaţia electrică aferentă contoarelor electrice. Cauza probabilă a incendiului: conductor electric defect sau neizolat corespunzător

În data de 17.02.2017, ora 18.35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Popricani, satul Popricani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. Au ars: magazia din lemn şi învelitoarea din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, un pat, aproximativ 20 kg articole îmbrăcăminte. Cauza probabilă a incendiului: folosirea intenţionată a a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 18.02.2017, ora 05.20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Probota, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară. Din păcate, în urma incendiului, o persoană a decedat. Au ars: acoperișul din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 60 mp, un frigider, 2 paturi, un șifonier, 2 ferestre, 2 uși din lemn, aproximativ 200 kg articole imbrăcăminte. Cauza probabilă a incendiului: coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

În data de 20.02.2017, ora 04.18, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Paun, comuna Barnova, str. Colina Păunilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuință particulară. Au ars: un dulap, un calculator si un televizor. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spații închise.

Alte intervenţii

În data de 17.02.2017, ora 22.34 Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit in municipiul Iasi, str. Bradului, pentru deblocarea unei femei în vârstă de 46 de ani, prinsă între conductele de termoficare. După deblocare, persoana a fost transportată la Centrul de primire persoane fără adăpost.

În data de 18.02.2017, ora 10.47 Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit in municipiul Iasi, str. I.C. Brătianu, pentru deblocarea din apartament a unei persoane în vârstă de 75 ani. Persoana a fost găsită căzută în sufragerie, sub un fotoliu, în imposibilitatea de a se mişca, conştientă şi cooperantă. După deblocare, persoana a fost transportată la spital de un echipaj de prim ajutor.

În data de 19.02.2017, ora 10.10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit in municipiul Iasi, bd. Carol, pentru a sprijini intervenția unui echipaj din cadrul Primăriei Municipiului Iași, la o avarie la sistemul de semaforizare.

În data de 19.02.2017, ora 11.36, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Sirețel, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână. Persoana, în vârstă de 54 ani, a fost scoasă din fântână decedată.

Acțiuni de educare preventivă

Reprezentanţii ISUJ Iaşi au continuat acțiunile de informare preventivă în mai multe instituții din județul Iași. Astfel, în cadrul prezentărilor, ei au explicat participanților măsurile de prevenire a incendiilor şi regulile de comportare în caz de cutremur. Pompierii ieșeni au desfășurat activități de informare în următoarele locații:

 • Liceul Teoretic „Miron Costin” din municipiul Paşcani,
 • Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun ” din municipiul Iaşi,
 • Institutul Teologic Romano-Catolic, din municipiul Iaşi,
 • Primăria Ion Neculce, din comuna Ion Neculce,
 • Spitalul Dr. C.I. Parhon din municipiul Iaşi,
 • Biblioteca Gh. Asachi din municipiul Iaşi,
 • Biserica „Sf. Nicolae Domnesc” din municipiul Iaşi.
 • Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din satul Schitu-Duca, comuna Schitu-Duca.
 • Biserica „Pogorarea Sf. Duh” din satul Schitu – Duca, comuna Schitu – Duca,
 • Biserica „Pogorarea Sf. Duh” din satul Valea Lupului, comuna Valea Lupului,
 • Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Gâștești din municipiul Pașcani.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD au intervenit la 100 cazuri medicale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut