Buletin informativ 21.10.2016

INTERVENŢIILE INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „MIHAIL GRIGORE STURDZA” AL JUDEŢULUI IAŞI
20.10.2016, ora 08:00–21.10.2016, ora 08:00

În data de 21.10.2016, ora 00.12, Detșamentul 1 de Pompieri Iași, în colaborare cu S.V.S.U. Țibănești, a intervenit în satul Jigoreni, comuna Țibănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri și una aparținând S.V.S.U. Țibănești. La momentul sosirii pompierilor militari la locul intervenției, ardeau acoperișul casei și bunurile dintr-o camera. Din păcate, în urma incendiului a rezultat decesul proprietarului casei, în vârstă de 69 ani. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Acțiuni de educare preventivă

Pompierii ieșeni au desfășurat două acțiuni de informare preventivă la Liceul „Ștefan cel Mare” din oraşul Hârlău și la Școala Profesională din comuna Fântânele. Cu acest prilej, elevii și profesorii au aflat mai multe despre riscurile la care este expusă o persoană în momentul declanşării unui incendiu sau cutremur, în scopul dezvoltării unui comportament adecvat înainte, în timpul şi după producerea acestora. La acțiune a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie, pentru a oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre echipamentele utilizate în misiunile cu care pompierii se confruntă zi de zi.

Alte intervenţii

În data de 20.10.2016, ora 07.38, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în mun. Iași, str. Cerna, pentru deblocarea din apartament a unui minor în vârstă de 15 ani, acesta fiind blocat în interiorul dormitorului.
În data de 20.10.2016, ora 21.16, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în mun. Iași, str. Mizil, pentru deblocarea din apartament a unei persoane.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD au intervenit la 27 cazuri medicale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut