Buletin informativ 23.12.2019

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI  ÎN WEEKEND

În perioada 20.12.2019, ora 08.00 – 23.12.2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 20.12.2019, ora 18:49, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Arhitect Ioan Berindei, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul tip șarpantă cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător termic față de materialele combustibile.
 • În data de 20.12.2019, ora 07:07, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Şoseaua Națională, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere. Au ars aproximativ 500 kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • În data de 21.12.2019, ora 10:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, Şoseaua Păcurari, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars aproximativ 20% din bordul autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 21.12.2019, ora 14:35, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Orzeni, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ doi metri pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 21.12.2019, ora 16:04, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, strada Fântânilor, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodărească. Au ars  aproximativ 6 metri pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă aferentă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 23.12.2019, ora 00:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Mihail Kogălniceanu, comuna Țigănași, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars un frigider, tavanul casei din lemn și plăci aglomerate din lemn, pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătraţi, o grindă și doi căpriori. S-a degradat zugrăveala bucătăriei din cauza fumului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost din cauza unei prize defecte.
 • În data de 23.12.2019, ora 01:16, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, strada Petre Țuțea, două locaţii, pentru stingerea unui incendiu produs la tomberoanele de gunoi. Au ars la o locaţie 3 metri cubi de deșeuri carton și mase plastice, 5 tomberoane din mase plastice, 5 module metalice ale ghenei de gunoi; s-au degradat la un autoturism vopseaua laterală stânga, elementele din plastic ale caroserie pe partea stângă, tripla stânga, iar la alt autoturism, suportul de plastic al oglindei din partea stânga. La cea de a doua locație au ars un metru cub de deșeuri menajere, un tomberon de mase plastice și s-a degradat un compartiment metalic al ghenei de gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
 • În data de 23.12.2019, ora 01:54, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iaşi, strada Lacului, două locaţii, pentru stingerea unui incendiu produs la tomberoanele de gunoi. Au ars la o locație 0,5 metri cubi deșeuri de carton și s-au degradat un tomberon din mase plastice și două compartimente metalice ale ghenei metalice de gunoi,  iar la locația a doua, au ars aproximativ 10 kg de deșeuri de carton și s-a degradat un compartiment al ghenei metalice de gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.

Alte intervenţii / misiuni

 • În data de 21.12.2019, ora 10:01, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Prof. I. Simionescu, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la echipajul de terapie intensivă mobilă.
 • În data de 21.12.2019, ora 16:18, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Gării, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, proprietara în vârstă de 91 ani, a fost găsită căzută în dormitor, conştientă, a fost preluată şi transportată la spital de către echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.
 • În data de 22.12.2019, ora 10:16, Secția de Pompieri Târgu Frumos a fost solicitat să intervină în localitatea Coarnele Caprei, comuna Coanele Caprei, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale. După parcurgerea distanţei de 29 Km, echipajele de intervenție a fost întoarse din drum, deoarece incendiul a fost stins de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coarnele Caprei, judeţul Iaşi.
 • În data de 22.12.2019, ora 11:32, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, pentru extragerea membrului superior al unui copil în vârstă de doi ani care era prins într-o mașină de tocat carne. Cu ajutorul accesoriilor din dotare a fost desfăcută carcasa mașinii de tocat și a fost extras membrul superior drept, al victimei.
 • În data de 22.12.2019, ora 18:04, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Strugurilor, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la ambulanța Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași.
 • În data de 22.12.2019, ora 18:40, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile A. Urechia, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la ambulanța Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

 • În data de 20.12.2019, ora 10:10, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Stânca, comuna Victoria, judeţul Iași pentru a ridica din Pădurea Stânca, o grenadă ofensivă, patru mine antitanc şi o mină antipersonal. Suprafața asanată  a fost de 1200 metri pătraţi.

Recunoaşteri la obiective din zona de competenţă

 • În data de 20 şi 22.12.2019, echipaje de intervenţie din cadrul inspectoratului au executat trei recunoaşteri în teren, la două obiective economice, din municipiul Iaşi şi unitatea administrativ teritorială Dobrovăţ, judeţul Iaşi.

   Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 115 decazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice                                                                     

You may also like...

Accessibility