Buletin informativ 26.09.2019

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI  ÎN ULTIMELE 24 ORE

În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 25.09.2019, ora 11:42, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Strunga, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 500 metri pătraţi de vegetaţie uscată şi stufăriş. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.
  • În data de 25.09.2019, ora 13:30, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi în colaborare cu Detaşamentul de Pompieri Roman – Punctul de Lucru Poienari şi S.V.S.U. Tansa a intervenit în comuna Tansa, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 50 metri pătraţi de acoperiş din lemn cu învelitoare din şindrilă, carton bituminat şi tablă,  diverse articole de mobilier şi actele de proprietate şi de identitate ale proprietarului. În urma incendiului, proprietarul a suferit arsuri la nivelul membrului superior drept, a fost preluat de către un echipaj S.A.J. Iaşi şi transportat la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.
  • În data de 25.09.2019, ora 14:05, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 5000 metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.
  • În data de 25.09.2019, ora 18:30, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în municipiul Paşcani, strada Grădiniţei, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. A ars aproximativ un metru pătrat de lambriu. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spaţii închise.
  • În data de 25.09.2019, ora 18:34, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, şoseaua Hlincea, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la deşeurile menajere de pe un teren viran. Au ars aproximativ 300 kilograme de deşeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.
  • În data de 25.09.2019, ora 20:55, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Poieni, comuna Schitu Duca, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

  Alte intervenţii / misiuni

  • În data de 25.09.2019, ora 10:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Poieni, comuna Schitu Duca, judeţul Iași, pentru descarcerarea unei persoane conştiente, în vârstă de 40 ani, încarcerată într-un autoturism răsturnat în afara părţii carosabile. După extragerea victimei, aceasta a fost predată şi preluată de către un echipaj S.A.J. Iaşi şi transportată la spital.
  • În data de 25.09.2019, ora 20:00, echipaje din cadrulInspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă al judeţuluiIași au intervenit în comuna Scobinţi, judeţul Iași, pentru căutarea unei persoane dispărute, în vârstă de 16 ani, de la domiciliu. Persoana a revenit, în data de 26.09.2019 ora 07:00, neavând probleme medicale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 42 de cazuri medicale.

                     Compartimentul Informare şi Relaţii Publice 

You may also like...

Sari la conținut