Buletin informativ 26.10.2016

Foto: Ziarul de Iasi
Foto: Ziarul de Iasi

INTERVENŢIILE INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „MIHAIL GRIGORE STURDZA” AL JUDEŢULUI IAŞI
25.10.2016, ora 08:00–26.10.2016, ora 08:00

Incendii

În data de 25.10.2016, ora 17.20 Staţia de Pompieri Tg. Frumos – Punctul de Lucru Hârlău, în colaborare cu S.V.S.U. Scobinţi, a intervenit în satul Sticlăria, com. Scobinţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Din păcate, în incendiu a decedat soţia proprietarului în vârstă de 43 ani. Au ars: 3 televizoare, 2 paturi cu saltea, 2 șifoniere, 2 vitrine, astereala din lemn a acoperișului, 10 uși și 6 ferestre din lemn, diverse materiale textile, lambriul din material plastic al tavanelor. S-au degradat: învelitoarea acoperișului din eternită, un aragaz, un frigider, o sobă din cărămidă, pereții locuinței. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzit.

În data de 25.10.2016, ora 17.50, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în satul Pocreaca, com. Schitu-Duca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Au ars: astereala acoperişului din scândură şi căpriori pe o suprafaţă de aprox. 60 mp, 7 geamuri termopan, 3 uşi din lemn, 4 corpuri mobilă bucătărie, 3 mese, 2 canapele piele, 6 scaune, 3 fotolii, 3 televizoare, 2 laptopuri, aprox. 100 kg materiale textile. S-au degradat aprox. 60 mp acoperiş din plăci de azbociment, un frigider, un aragaz, 2 uşi metalice. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzit.

Acțiuni de educare preventivă

Reprezentanţii ISUJ Iaşi au continuat acțiunile de informare preventivă în unitățile de învățământ din județul Iași. Astfel, în cadrul prezentărilor susținute în școli, ei au explicat elevilor și cadrelor didactice măsurile de prevenire a incendiilor şi regulile de comportare în caz de cutremur sau la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată. La acțiuni a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie, pentru a oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre echipamentele utilizate în misiunile cu care pompierii se confruntă zi de zi.
Pompierii ieșeni au desfășurat activități de informare în următoarele școli din județ:

  • Colegiul „Ştefan cel Mare” din oraşul Hîrlău;
  • Şcoala Gimnazială Trifeşti din satul Hermeziu, com. Trifeşti;
  • Şcoala Gimnazială Cârniceni, com. Ţigănaşi.

Alte intervenţii

În data de 25.10.2016, ora 12.31, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în satul Brăteşti, com. Stolniceni – Prăjescu, pentru salvarea unui cal căzut într-un şanţ.

În data de 25.10.2016, ora 20.55, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în mun. Iaşi, str. Măgurii, pentru deblocarea unei persoane din locuinţă. Proprietarul, în vârstă de 81 ani, a fost găsit în baie, conştient şi a refuzat transportul la spital.

În data de 25.10.2016, ora 20.21, Staţia de Pompieri Tg. Frumos a intervenit în satul Buznea, com. Ion Neculce, pentru asigurarea măsurilor specifice la o conductă de gaz metan avariată.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD au intervenit la 34 cazuri medicale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut