Buletin informativ 28.08.2019

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE
În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni :

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 27.08.2019, ora 15:17, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Au ars: acoperișul casei cu astereală din lemn și carton bituminos pe o suprafață de aproximativ 45 metri pătraţi, un toc de ușă din lemn şi două tocuri de geam. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spaţii închise.

În data de 28.08.2019, ora 02:46, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vămășoaia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un post de transformare de energie electrică. Au ars: izolația cablurilor electrice de joasă și înaltă tensiune şi tabloul de joasă tensiune. Cauza probabilă de producere a incendiului: conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.

Misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată

În data de 27.08.2019, ora 11:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a ridicat din proximitatea localităţii Soci, pădurea Soci, comuna Miroslovești, judeţul Iaşi, 115 bombe aruncător calibrul 50 milimetri, 28 focoase, 22 cartușe calibrul 7.92 milimetri, 17 cartușe calibrul 7.62 milimetri, 3 tuburi cartuș calibrul 14.5 milimetri şi un corp de grenadă ofensivă . Suprafața asanată a fost de 200 metri pătraţi.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat și descarcerare

În data de 28.08.2019, ora 11:59, Detașamentul 1 de Pompieri Iași și Secția de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, la un accident feroviar produs între un tren de marfă şi o autoutilitară. În urma accidentului a rezultat decesul unei persoane, în vârsta de 55 ani.

Alte intervenţii / misiuni

În data de 28.08.2019, ora 00:15, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, județul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în imobil, persoana a fost găsită în dormitor, conștientă, ulterior refuzând transportul la spital.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 22 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility