Buletin informativ 29.05.2020

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI  ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 28.05.2020, ora 08:0029.05.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 28.05.2020, ora 08:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Apelor, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars mobilier divers, aproximativ 8 metri pătraţi de lambriu din lemn, trei uși din lemn, patru tocuri geam din lemn, două perdele şi covoare. S-a degradat tencuiala și zugrăveala apartamentului pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătraţi, tencuiala și zugrăveala de pe casa scării pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătraţi. Proprietara, în vârstă de 27 ani, a fost asistată medical de către echipajul de prim ajutor calificat prezent la locul intervenţiei, ulterior a fost transportată la spital. O persoană de la apartamentul învecinat, a fost asistat medical de către medical de către echipajul de prim ajutor calificat, însă a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
  • În data de 28.05.2020, ora 11:43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dumeşti, comuna Dumești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul locuinței din lemn și tablă pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătraţi, mobilier şi articole electrocasnice diverse, şase uși şi tocuri de lemn pentru geam, aproximativ 500 kg articole de îmbrăcăminte, aproximativ 200 kg articole de încălțăminte, diverse acte personale ale proprietarei, aproximativ 50 metri pătraţi de  acoperiș al anexei, compus din lemn și plăci azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.     

Intervenţii / misiuni

  • În data de 28.05.2020, ora 15:05, Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, pe Drumul European – DE 583, comuna Lețcani, județul Iași, în urma căruia au rezultat două victime conștiente, dintre care una încarcerată. După executarea manevrelor de descarcerare, victima încarcerată a fost preluată de către echipajul de terapie intensivă mobilă și transportată la spital. Echipajul de prim ajutor calificat a preluat a doua victimă, conştientă și a transportat-o la spital.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 25 decazuri medicale.

         Alte misiuni

  • În data de 28.05.2020, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 4 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului echipajelor I.S.U.J. Iași.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut