Buletin informativ 30.05.2016

INTERVENŢIILE INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „MIHAIL GRIGORE STURDZA” AL JUDEŢULUI IAŞI
27.05.2016, ora 08:00–30.05.2016, ora 08:00

Incendii

În data de 27.05.2016, ora 20.43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bd. Carol I nr. 120, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autobuz de transport persoane. Au ars materialele plastice din compartimentul motor. Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.
În data de 27.05.2016, ora 12.42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, str. Parcului nr. 5, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un punct de transformare proprietatea unei companii energetice. A ars izolația unor conductori electrici. Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.

În data de 27.05.2016, ora 20.43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, str. Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la două autoturisme alăturate. Unul dintre acestea a ars în proporție de 95% iar al doilea în proporție de 80%. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intentionaţă a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 29.05.2016, ora 18.17, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bd.ul Poitiers, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială. A ars aproximativ un kg mase plastice și s-au degradat motorul unei vitrine frigorifice și un m2 perete din panouri tip sandvich. Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neamenajate corespunzător.

Intervenţii pirotehnice

În data de 29.05.2016, ora 19.27, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, pentru a ridica din curtea unei familii un cartuș calibru 7.92 mm.

Acțiuni de educare preventivă în unități de învățământ / obiective de cult

Pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea cunoașterii efectelor situațiilor de urgență asupra oamenilor, bunurilor și a mediului, pompierii ieșeni au desfășurat activitățile informative în instituțiile de învățământ din județul Iași.

Reprezentanţii ISUJ Iaşi au explicat copiilor și salariațílor măsurile de prevenire a incendiilor şi regulile de comportare în caz de cutremur sau la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată. La acțiuni a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie, pentru a oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre echipamentele utilizate în misiunile cu care pompierii se confruntă zi de zi.

Astfel, acţiunile educative au avut loc la:

  • Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” – corp Școala Primară, municipiul Iaşi,
  • Școala Primară Bogonos, din localitatea Lețcani;
  • Școala Gimnazială Găstești, municipiul Paşcani.

De asemenea, în zilele de 28 și 29 mai, pompierii ieșeni au desfășurat acțiuni informative și în lăcașurile de cult din județ, fiind prezentate modalitățile de protecție individuală și colectivă în cazul producerii unui cutremur dar și măsuri de prevenire a incendiilor în locuințe și gospodării. Pompierii s-au aflat printre ieșenii participanți la slujbele religioase ce au avut loc la:

  • Biserica ”Sf.Ioan Botezatorul” , Biserica „Sf. Dumitru Nisai” și Biserica ”Sf.Ștefan cel Mare” din municipiul Iaşi;
  • Biserica Romano-Catolică „Sf. Anton de Padova” din municipiul Paşcani;
  • Biserica ”Sf.Voievozi” din localitatea Hărmăneștii Noi;
  • Biserica ”Sf.Nicolae” din localitatea Hărmăneștii Vechi;
  • Biserica ”Sf.Parascheva” din orașul Tg. Frumos;
  • Biserica ”Sf.Vasile” din orașul Hârlău.

Alte intervenţii

În data de 27.05.2016, ora 14.56, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, bd. Independenței nr. 7, pentru transportul unei persoane supraponderale în vârstă de 72 ani de la domiciliul acestuia la ambulanța S.A.J.

În zilele de 27 și 29 mai 2016, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a asigurat măsuri specifice de prevenire și intervenție în municipiul Iași, str. Palat nr. 1 – Esplanada Palatului Culturii, pe timpul desfășurării Festivalului Internațional al Educației – Iași 2016.

În data de 28.05.2016, ora 13.25, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, pentru asigurarea măsurilor specifice pe timpul desfăşurării Raliului „Iaşi Cultural Trophy”.

În data de 28.05.2016, ora 17.09, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Tomeşti, pentru salvarea unui câine căzut intr-un canal.

În data de 28.05.2016, ora 19.42, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, str. Vasile Lupu, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliul acesteia la ambulanța S.A.J.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD au intervenit la 81 cazuri medicale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut