BULETIN INFORMATIV NR. 106

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE 

În perioada 09.07.2020, ora 08:0010.07.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 09.07.2020, ora 21:59, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de deșeuri. Au ars aproximativ cinci tone de deșeuri menajere și mase plastice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 09.07.2020, ora 22:07, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Cuza Vodă, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. Au ars șapte containere din plastic destinate colectării selective a deșeurilor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 09.07.2020, ora 12:12, un echipajdin cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din raionul de intervenție, în localitatea Brătuleni, comuna Miroslava, județul Iași în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.
  • În data de 09.07.2020, ora 18:00,un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pe timpul desfășurării partidei de fotbal F.C. Politehnica Iași – A.C.S. Sepsi O.S.K., în cadrul Stadionului ,,Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
  • În perioada de referință, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au executat trei misiuni de întreținere a corturilor destinate triajului epidemiologic amplasate în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ,,Sfânta Parascheva” Iași, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași și în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

  • În data de 09.07.2020, ora 14:37, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare a unei suprafețe de 20 metri pătrați din cadrul unei gospodării, în localitatea Boureni, comuna Moțca, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility