Buletin informativ nr. 121

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 03.08.2020, ora 08:0004.08.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 03.08.2020, ora 13:26, Secția de pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Prisăcii, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere. Au ars aproximativ 5 tone de deșeuri menajere, mase plastice, vegetație uscată și resturi de materiale din construcții. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 03.08.2020, ora 14:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Tabacului, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri menajere. Au ars aproximativ 300 kilograme de deșeuri menajere și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 03.08.2020, ora 16:39, Secția de Pompieri Pașcani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Lespezi, a intervenit în localitatea Heci, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5000 de metri pătrați, 2 tone de deșeuri menajere și un număr de 15 traverse de lemn depozitate în vecinătatea zonei incendiate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 04.08.2020, ora 00:18, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Strunga, pe Drumul European DE 583, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 03.08.2020, ora 12:09, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale, din locuința situată în municipiul Iași, la ambulanță.
  • În data de 03.08.2020, ora 15:43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, pentru deblocarea unei persoane dintr-un apartament. După pătrunderea în apartament cu ajutorul scării culisabile, pe geamul de la balcon, persoana de sex feminin a fost găsită căzută în dormitor având o falangă de la palma membrului superior drept prins sub un corp de mobilier. Pacienta a fost asistată medical de către echipajul de prim ajutor calificat, prezent la locul evenimentului, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Sf. Spiridon” Iași.
  • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 6 misiuni specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 03.08.2020, ora 09:35, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași, pentru asanarea pirotehnică a unei suprafețe de 10 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, a fost descoperit un proiectil exploziv calibru 152 milimetri, care a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut