Buletin informativ nr. 123

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 05.08.2020, ora 08:0006.08.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 05.08.2020, ora 13:29, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Breazu, comuna Rediu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 6 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 05.08.2020, ora 13:38, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars produsele lăsate nesupravegheate pe aragaz. Proprietara, în vârstă de 60 ani, a fost găsită inconștientă în locuință, a fost asistată medical de echipajul SMURD prezent la locul intervenției, ulterior, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.
  • În data de 05.08.2020, ora 15:00, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Hoisești, comuna Dumești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la două anexe gospodărești. A ars acoperișul din lemn cu învelitoarea din tablă și plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • În data de 05.08.2020, ora 16:59, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Sturdza, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la unstâlp de electricitate. Au ars aproximativ 20 de metri liniari, de cablu electric și 30 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de scurtcircuitul electric.
  • În data de 06.08.2020, ora 00:26, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Bucium, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri din carton. Au ars aproximativ 150 kilograme de deșeuri din carton. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.

Intervenţii/misiuni

  • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 05.08.2020, ora 09:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, la solicitarea I.S.U.J. Vaslui, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren intravilan din orașul Huși, județul Vaslui. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv, calibru de 75 milimetri, care a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare, în cadrul I.S.U.J. Vaslui.
  • În data de 05.08.2020, ora 18:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran din localitatea Balș, comuna Balș, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil perforant de calibru 75 milimetri, care a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 28 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility