Buletin informativ nr. 130

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 18.08.2020, ora 08:0019.08.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 18.08.2020, ora 10:36, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 18.08.2020, ora 13:39, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Cristești, comuna Brăești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elementele din plastic, elementele din cauciuc și izolația instalației electrice din partea din față a autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.
  • În data de 18.08.2020, ora 14:58, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Cornești, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu la o anexă.  Au ars aproximativ un metru pătrat de scândură din acoperișul anexei, 20 metri liniari de gard din scândură și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.
  • În data de 18.08.2020, ora 15:16, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Holboca, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 20 000 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 18.08.2020, ora 15:08, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în comuna Strunga, judeţul Iași, pentru căutarea unui bărbat dispărut. După aproximativ trei ore, căutările au fost sistate conform deciziei echipajelor de poliție angrenate în căutare.
  • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 6 misiuni specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 18.08.2020, ora 12:53, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ciurbești, comuna Miroslava, județul Iași, pentru ridicarea de pe un teren viran a urmăroarelor elemente de muniție neexplodată: două grenade defensive, opt proiectile explozive şi un proiectil perforant. Suprafața asanată a fost de 50 metri pătraţi.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 30 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut