Buletin informativ nr. 143

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 48 ORE

În perioada 07.09.2020, ora 08:00 – 09.09.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 08.09.2020, ora 11:08, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lețcani, comuna Lețcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ o tonă de furaje, 3 metri cubi de grinzi din lemn care erau depozitate și aproximativ 300 kilograme de deșeuri nereutilizabile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 07.09.2020, ora 11:46, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Piața Unirii, pentru deblocarea unei uși și accesul la o persoană în vârstă de 86 de ani rămasă blocată în apartament. După pătrunderea în locuință, persoana a fost evaluată medical, ulterior a fost transportată la spital, de către echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.
 • În perioada de referință, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a executat două misiuni de mentenanță a corturilor de triere epidemiologică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași.
 • În data de 08.09.2020, ora 09:32, Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Chimiei, pentru transportul unei persoane supraponderale la spital.
 • În data de 08.09.2020, ora 12:02, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și a Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, nr. 101A, la un accident rutier. Conducătorul unui autotren cu semiremorcă a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe partea carosabilă, după distrugerea a două garduri, din stâlpi de beton și scândură, a avariat o țeavă de gaz și s-a izbit violent de casa unei familii. O fetiță de 3 ani, care se afla în curte a fost surprinsă de autotren și prinsă sub acesta. La sosirea echipajelor de intervenție la locul intervenției atât conducătorul autotrenului cât și minora prezentau leziuni incompatibile cu viața, fiind declarate decedate de către medicul din cadrul echipajului de terapie intensivă mobilă. Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, prezent la locul intervenției, a acordat prim ajutor medical unei persoane adulte, sex feminin, 64 ani, care prezenta escoriații la nivelul membrului superior stâng, ulterior aceasta refuzând transportul la spital.
 • În data de 08.09.2020, ora 14:25, Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Socola, județul Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale la spital.
 • În data de 08.09.2020, ora 16:00, Secția de Pompieri Tg Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Petru Rareș, județul Iași, pentru deblocarea unei uși și accesul la o persoană, de sex feminin, în vârstă de 53 de ani, cu probleme locomotorii rămasă blocată în apartament. După pătrunderea în locuință, a fost evaluată la locul intervenției și predată echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Iași, aflat la locul intervenției.
 • În data de 08.09.2020, ora 16:45, Secția de Pompieri Tg Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada George Topârceanu, județul Iași, pentru salvarea unui câine căzut într-o fosă septică.
 • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 11 misiuni specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 07.09.2020, ora 11:34, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unui teren în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași. După asanarea terenului s-a constatat că obiectul identificat nu face parte din categoria munițiilor neexplodate.
 • În data de 07.09.2020, ora 17:17, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată în localitatea Curagău, comuna Miroslava. A fost identificată o bombă de aruncător, de calibru 60 milimetri, care a fost ridicată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 77 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut