Buletin informativ nr. 153

INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 24.09.2020, ora 08:00 – 25.09.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 24.09.2020, ora 09:36, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Ruginoasa, comuna Ruginoasa, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu  produs la un adăpost de animale. Au ars aproximativ 2 metri pătrați de acoperișul din azbociment pe astereală din lemn și 56 canistre din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 24.09.2020, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au participat, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași, la o misiune de căutare-salvare a unei persoane dispărute, de sex masculin, 31 ani, din localitatea Gorban, comuna Gorban, jud. Iași. Căutarea-salvarea a avut loc în extravilanul satului Gorban, comuna Gorban, jud. Iași. După aproximativ 6 ore căutările au fost sistate fără ca persoana să fie găsită.
 • În data de 24.09.2020, ora 08:55, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit la un accident rutier soldat cu cinci victime produs pe  DN28 (E583), pe raza satului Războieni, comuna Ion Neculce, județul Iași. Victimele, din care una inconștientă, bărbat, 40 ani a fost preluat de către un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean Iași fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, o altă victimă, femeie, 20 ani a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe din Târgu Frumos, celelalte victime refuzând transportul la o unitate spitalicească.
 • În data de 24.09.2020, ora 11:01, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au fost solicitate să intervină în municipiul Iași, strada Egalității, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, locatarul, bărbat în vârstă de 74 a fost găsit căzut în cadă de aproximativ 24 de ore, după acordarea primului ajutor medical de urgență, acesta a refuzat transportat la o unitate spitalicească.
 • În data de 24.09.2020, ora 11:05, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Plăieșilor, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, locatarul, o femeie în vârstă de 69 a fost găsită în apartament în stare conștientă, după acordarea primului ajutor medical de urgență aceasta a refuzat transportul la o unitate spitalicească.
 • În data de 24.09.2020, ora 13:16, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Titu Maiorescu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, locatarul, bărbat, 64 ani, din nefericire a fost găsit decedat.
 • În data de 24.09.2020, ora 18:24, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier unde un autoturism a părăsit partea carosabilă, soldat cu 2 victime, produs pe raza localității Dumbrava, comuna Ciurea, jud. Iași. Una dintre victime, conducătorul auto, bărbat în vârstă de 60 ani suferind răni ușoare, după acordarea primului ajutor medical de urgentă a refuzat transportul la o unitate spitalicească, iar pasagerul din dreapta, femeie în vârstă de 56 ani a fost transportată în stare stabilă la spital cu leziuni la nivelul coloanei cervicale și a membrelor inferioare.
 • În data de 24.09.2020, ora 22:39, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru transportul unei persoane supraponderale de la ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Iași la domiciliul din municipiul Iași, strada Roman Vodă.
 • În data de 24.09.2020, Punctul de lucru Hârlău din cadrul Secției de Pompieri Tg Frumos a executat o misiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic din cadrul Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În perioada de referință, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat trei misiuni de recunoaștere în teren la obiective din raionul de intervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, la Aeroportul Iași.
 • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 24.09.2020, ora 12:57, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren intravilan din municipiul Iași, strada George Coșbuc. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 37 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 28 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility