CÂT DE (NE)PREGĂTIT EȘTI PENTRU UN CUTREMUR

#isujiasi #IGSU #DSU #MAI

PREVENIM, PROTEJĂM, SALVĂM

Campania Națională de Informare și Pregătire a Populației pentru Cutremur.

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, mişcările seismice au efecte psihologice negative asupra oamenilor, obişnuiţi să considere Pământul ca un suport sigur.

În acele momente, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte, trosnesc pereţii şi se prăbuşesc clădiri, oamenii sunt cuprinşi de o spaimă cumplită, după care îşi revin cu greu. O campanie a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență prin INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ.

În ultima perioadă, pe teritoriul României, s-au înregistrat mai multe cutremure de magnitudine redusă sau moderată. Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență şi-a propus demararea campaniei naționale de informare preventivă, al cărui obiectiv principal este conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur.

Sigur că subiectul sperie pe toată lumea, însă demersul nostru este unul normal raportat la existenţa acestui tip de risc a cărui manifestare poate afecta o zonă întinsă a ţării. Trebuie să înţelegem că un astfel de eveniment nu va putea fi prevenit, iar consecinţele lui, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înţelegem să ne pregătim şi să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie.

You may also like...

Sari la conținut