INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN DATA DE 08.06.2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

 Incendii

  • La ora 21:47, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în municipiul Pașcani, strada Calea Romanului, pentru stingerea unui incendiu la o hală dezafectată a unei foste fabrici de textile. În urma incendiului au ars aproximativ 2 tone de deșeuri de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Alte intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Echipajul ATPVM din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași transportat persoane confirmate Covid-19 către unități spitalicești și spațiile de izolare din municipiul Iași.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a decontaminat autospecialele și echipamentele specifice echipajelor care au efectuat misiuni de transport persoane confirmate Covid-19.
  • Începând cu ora 02:00, un echipaj din cadrul  Detașamentului 1 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de preluare și transport a două cadre medicale detașate în cadrul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției din localitatea Ciolpani, județul Ilfov.
  • La ora 15:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Dimitrie Cantemir, pentru deblocarea ușii unui apartament și transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași.
  • La ora 16:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Nicolae Iorga, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri medicale.
  • La ora 15:50,  echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și Detașamentului 2 de Pompieri Iași, au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Iași, Șoseaua Bârnova, în urma căruia a rezultat o victima încarcerată, inconștientă. După realizarea manevrelor de descarcerare, victima a fost preluată și resuscitată de către echipajul SMURD TIM, ulterior fiind declarat decesul.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut