INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN DATA DE 09.06.2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • Începând cu ora 09:29, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren viran din localitatea Sprânceana, comuna Erbiceni, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate nouă proiectile explozive, de calibru 76,2 milimetri și o bombă de aruncător, de calibru 60 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 32 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În intervalul 08:00-20:00, echipajul moto de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizat în parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park din municipiul Iași.
 • La ora 09:50, un echipaj de intervenție din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a efectuat o misiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • La ora 10:10, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a participat la exercițiul de evacuare la un liceu din raionul de intervenție.
 • La ora 10:12, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.
 • La ora 13:02, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, strada Ciric, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara, în vârstă de 74 de ani, a fost găsită conștientă, fără afecțiuni medicale vizibile, ulterior refuzând evaluarea și transportul la spital.
 • La ora 13:53, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Horpaz, comuna Miroslava, județul Iași, pentru asigurarea de măsuri specifice în urma producerii unui eveniment rutier soldat fără victime. 
 • La ora 14:28, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Răducăneni au intervenit pe DN 24, în dreptul localității Cozia, comuna Costuleni, județul Iași, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași, pentru căutarea și salvarea unei femei în vârstă de 32 de ani. Persoana a fost găsită pe domeniul public al localității, a fost evaluată medical, refuzând ulterior transportul la spital.
 • La ora 14:36, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru asigurarea de măsuri specifice în urma producerii unui eveniment rutier soldat fără victime. 
 • La ora 21:04, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Păun, comuna Bârnova, județul Iași, pentru asigurarea de măsuri specifice în urma producerii unui eveniment rutier soldat fără victime. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut