INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN PERIOADA 06.11.2020, ora 08:00 – 09.11.2020, ora 08:00

În perioada 06.11.2020, ora 08:00 – 09.11.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 •  În data de 06.11.2020, ora 23:52, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Au ars astereala acoperișului din scândură și căpriori pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, mobilier divers și aproximativ 50 kilograme de materiale textile. S-au degradat acoperișul din tablă pe aproximativ 40 de metri pătrați, diverse produse electrocasnice, diverse uși și ferestre. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 07.11.2020, ora 12:40, Detașamentul 2 și Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Nicolina, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Incendiul se manifesta violent în interiorul apartamentului cu degajări mari de fum. Au fost evacuate 16 persoane din apartamentele învecinate. Din apartamentul incendiat au fost evacuate două persoane, o femeie, în vârstă de 48 ani și fiica acesteia, în vârstă de 15 ani care au suferit un atac de panică. Au fost asistate medical de echipajul de prim ajutor, refuzând transportul la o unitate de primiri urgențe. Au ars diverse obiecte de uz casnic, aproximativ 400 kilograme de deșeuri textile, carton și plastic. S-au degradat diverse obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 07.11.2020, ora 22:55, Detașamentul 1 și Detașamentul 2 de Pompieri Iași au intervenit sub directa coordonare a inspectorului șef, colonel Grădinaru Ionuț-Ciprian, în municipiul Iași, strada Anastasie Panu, pentru stingerea unui incendiu produs la Judecătoria Iași. Incendiul se manifesta cu violență în interiorul unui birou de la ultimul etaj cu posibilitatea de propagare la întregul etaj. Au ars bunurile dintr-un birou. A fost afectat de fum întregul etaj, casa scării și o parte din etajele inferioare. A fost degradată zugrăveala, tencuiala și diverse uși de la birouri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 08.11.2020, ora 10:56, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Nicolae Iorga, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars aproximativ 5 kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost  fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-COV-2, în intervalul de referință, echipajele din cadrul I.S.U.J. Iași au executat 54 misiuni de informare preventivă la operatori economici și instituții de pe raza județului Iași, ce au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
 • În data de 06.11.2020, ora 08:31, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Sirețel, județul Iași pentru căutarea unei persoane dispărute.
 • În data de 06.11.2020, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 13 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor ISU Iași.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 06.11.2020, ora 19:17, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Grădinari, comuna Golăești, județul Iași, pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 75 milimetri, care a fost lăsat în paza poliției, în vederea ridicării acestuia în următoarea zi.
 • În data de 06.11.2020, ora 23:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pe un teren viran, pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. În urma intervenției a fost identificat un proiectil perforant de calibru 75 milimetri, care a fost lăsat în paza poliției, în vederea ridicării acestuia în următoarea zi.
 • În data de 07.11.2020, ora 08:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Grădinari, comuna Golăești, județul Iași, pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. A fost ridicat, transportat și depozitat un proiectil exploziv de calibru 75 milimetri, în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 07.11.2020, ora 11:10, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pe un teren viran, pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. A fost ridicat, transportat și depozitat un proiectil perforant de calibru 75 milimetri, în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 81 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut