INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN PERIOADA 18-21.06.2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 20.06.2021, ora 02:44, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cazărmilor, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars portbagajul montat pe cupola mașinii, tapițeria din interiorul mașinii și s-a spart un geam dreapta spate, s-au degradat din cauza temperaturii aproximativ 50 % din suprafața totală a mașinii, vopseaua și interiorul acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 20.06.2021, ora 03:33, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Tăietoarei, pentru stingerea unui incendiu produs la un container. În urma incendiului au ars două containere din plastic și aproximativ 100 kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
 • În data de 21.06.2021, ora 04:02, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Sturdza, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. În urma incendiului au ars o saltea din material textil și izolația din mase plastice aferentă instalației electrice afectate, pe o lungime de aproximativ 3 metri liniari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 21.06.2021, ora 13:47, un echipaj de intervenție, echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Hârlău împreună cu un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Cotnari au intervenit în localitatea Hodora, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au fost degradate prin ardere aparate electrice și electrocasnice, piese de mobilier aflate în locuință, precum și pereții din paiantă și acoperișul din plăci de azbociment pe astereală din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune nesupravegheat.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 86 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În această perioadă pompierii ieșeni au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unei avarii produse la un stâlp aferent rețelei de iluminat public, la un punct de transformare, degajarea arborilor căzuți, ca urmare a efectelor fenomenelor meteorologice din municipiul Iași.
 • În data de 20.06.2021, ora 21:02, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit pentru salvarea a două cabaline surprinse de o viitură a râului Vaslui, în localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca,  județul Iași.
 • În data de 21.06.2021, ora 16:35, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și prevenirea producerii unor situații de urgență, în urma scurgerii accidentale de combustibil din rezervorul de combustibil al unui cap tractor care se afla parcat în municipiul Iași, Șoseaua Nicolina.
 • În data de 22.06.2021, ora 04:40, Secția de Pompieri Tg. Frumos a intervenit în com. Bălțați, sat Sârca, jud. Iași, pentru degajarea unor cabluri de telefonie căzute pe carosabil, în urma unui eveniment rutier.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 18.06.2021, ora 10:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați de teren viran în localitatea Voinești, comuna Voinești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă artilerie calibru 82 de milimetri și două bombe de artilerie calibru 120 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 21.06.2021, ora 09:21, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Pașcani, în colaborare cu un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iașiau intervenit la un eveniment rutier produs în municipiul Pașcani, strada Moldovei, între două autoturisme, soldat cu patru victime, dintre care trei au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, iar cea de-a patra victimă a refuzat transportul la spital.
 • În data de 21.06.2021, ora 16:06, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit la un accident rutier produs în localitatea Băiceni, comuna Todirești,  județul Iași, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un podeț, în urma căruia au rezultat două victime conștiente, neîncarcerate. Victimele au fost asistate medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și un echipaj SMURD, ulterior fiind transportate la spital.
 • În data de 21.06.2021, ora 19:26, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit la un accident rutier produs în satul Războieni, comuna Ion Neculce, județul Iași, în care au fost implicate patru autoturisme, în urma căruia au rezultat două victime conștiente, neîncarcerate. Victimele au fost asistate medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, însă au refuzat transportul la spital.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 127 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut