INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN PERIOADA 25-28.06.2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 25.06.2021, ora 23:16, Detașamentul 1 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Erbiceni au intervenit în localitatea Erbiceni, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars acoperișul casei pe o suprafață aproximativă de 25 de metri pătrați, 5 uși de termopan, 2 ferestre, acoperișul anexelor pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și bunurile aflate în interior. S-au degradat 2 uși din termopan, finisajele interioare din anexe și parțial din locuință. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.
 • În data de 26.06.2021, ora 09:13, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în satul Pădureni, comuna Grajduri, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars acoperișul având învelitoarea din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, uși și ferestre, obiecte de mobilier, diverse electrocasnice și aproximativ 100 kg de articole de îmbrăcăminte. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 26.06.2021, ora 13:16, echipaje de intervenție din cadrul Punctului de lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în orașul Hârlău, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă. În urma incendiului au ars magazia din lemn, învelitoarea din azbociment pe aproximativ 50 de metri pătrați, 3 butoaie, diverse materiale textile și diverse produse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • În data de 27.06.2021, ora 22:10, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri. În urma incendiului au ars aproximativ 8 metri pătrați de vegetație uscată și aproximativ 500 kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 25.06.2021, ora 10:54, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran din satul Voinești, comuna Voinești, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 29 bombe de aruncător, calibru 82 de milimetri și 6 proiectile explozive, calibru 76 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 78 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 25.06.2021, începând cu ora 08:30, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, misiuni de transport a echipelor mobile de vaccinare la persoanele imobilizate sau nedeplasabile din județul Iași care au solicitat vaccinarea împotriva COVID-19.
 • În data de 25.06.2021, în intervalul orar 10:00-20:00, echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizat în parcarea Palatului Culturii Iași din municipiul Iași.
 • În data de 25.06.2021, ora 12:25, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit la un eveniment rutier produs între două autoturisme în orașul Târgu Frumos, județul Iași, soldat cu două victime care au refuzat transportul la spital.
 • În data de 25.06.2021, ora 11:54, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Ștefan cel Mare, județul Iași, pentru degajarea unor bucăți de tencuială care riscau să se desprindă de pe un balcon situat la nivelul IV al unei clădiri de locuit colective și să cadă pe aleea pietonală și parcarea imobilului.
 • În perioada analizată echipajele inspectoratului au intervenit la trei misiuni pentru deblocarea ușilor în municipiul Iași, în satul Dancu, comuna Holboca, județul Iași.
 • În data de 25.06.2021, ora 17:03, echipajul de scafandri și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrulDetașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit pentru căutarea-salvarea și scoaterea unui bărbat, în vârstă de 57 de ani, înecat în răul Vasluieț, în dreptul satului Poiana, comuna Schitu Duca, județul Iași. După sosirea la locul intervenției victima a fost găsită plutind pe albia râului, decedată, s-a acționat pentru scoaterea acesteia și predarea către echipajul IPJ sosit la locul intervenției.
 • În data de 25.06.2021 și 27.06.2021, începând cu ora 18:00, un echipaj de intervenție al Detașamentului  2 Pompieri Iași a desfășurat misiunea de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență pe timpul desfășurării festivalului ,,Rocanotherworld” organizat în cadrul fostei tabere pentru copii din Zona de Agrement Ciric, din municipiul Iași.
 • În data de 26.06.2021, ora 06:27, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier, în urma căruia a rezultat o victimă, conștientă.
 • În data de 26.06.2021, ora 06:40, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Cuza Vodă, județul Iași, pentru salvarea unei pisici dintr-un copac.
 • În data de 26.06.2021, ora 08:10, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Cuza Vodă, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unui accident rutier care s-a soldat cu avarierea unei conducte de gaz.
 • În data de 26.06.2021, ora 12:57, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pe aleea Restaurant Ciric cu două autospeciale de intervenție și o barcă cu motor pentru extragerea unei persoane care plonjase cu un autoturism în lacul Ciric, din municipiul Iași. Victima a fost extrasă înaintea ajungerii echipajelor de intervenție de un lucrător din cadrul Poliției Locale Iași ajutat de un voluntar ISU. Aceasta a fost predată conștientă către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași pentru evaluare și transport la spital.
 • În data de 27.06.2021, ora 00:10, echipaje din cadrul unității în cooperare cu echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și cele ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Mogoșești au intervenit pentru căutarea unor persoane rătăcite în pădurea din localitatea Mogoșești. După aproximativ două ore de căutări, persoanele au fost localizate de către echipajele IPJ Iași și cele ale SVSU Mogoșești.
 • În data de 28.06.2021, ora 00:59, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Unirii, pentru degajarea unui autoturism răsturnat pe calea ferată, la trecerea la nivel cu calea ferată. Nu au fost înregistrate victime.
 • În data de 28.06.2021, ora 04:41, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Ștefan cel Mare, județul Iași, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 25.06.2021, ora 14:42, trei echipaje de intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și un echipaj medical ”tip C” din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași au intervenit pentru salvarea unui bărbat, în vârstă de 48 de ani, rămas imobilizat într-un canal săpat pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a școlii din localitatea Vladomira, comuna Trifești, județul Iași, unde un zid din cărămidă s-a dărâmat peste acesta. După realizarea accesului la victimă concomitent cu realizarea lucrărilor de sprijinire a elementelor de construcție, aceasta a fost extrasă și predată echipajului medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași care a constatat decesul acesteia.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 105 cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut