INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN PERIOADA 30.10.2020, ora 08:00 – 02.11.2020, ora 08:00

Salvează vieți! Poartă mască!
În vederea diminuării riscului de răspândire infecției cu noul coronavirus (SARS-COV2) în județul Iași, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, mai întâi prin Hotărârea 9 / 30.07.2020, măsura ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie și în toate spațiile publice deschise pe întreg teritoriul județului Iași. Această măsură a fost prelungită pe toată perioada stării de alertă. #SalveazăVieți #PoartăMască

În perioada 30.10.2020, ora 08:00 – 02.11.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 30.10.2020, ora 23:32, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Moldovei, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 100 kilograme de materiale textile și articole pentru uz casnic și s-au deteriorat mai multe articole de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 31.10.2020, ora 17:46, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Balș, comuna Balș, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 31.10.2020, ora 19:23, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Șcheia, comuna Șcheia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars acoperișul din tablă și astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 110 metri pătrați, mai multe articolele de mobilier aflate în imobil, elementele de tâmplărie din lemn ale ferestrelor și ușilor, mai multe aparate electrocasnice, actele de identitate ale proprietarului, aproximativ 500 kilograme de materiale textile și aproximativ o tonă de plante furajere și coceni de porumb. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea de combustibil neadecvat.
 • În data de 01.10.2020, ora 12:28, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Garabet Ibrăileanu, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție dezafectată. Au ars aproximativ 30 kilograme de deșeuri diverse. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 01.10.2020, ora 15:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Podolenii de Sus, comuna Cozmești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum și s-au degradat soba și coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 30.10.2020, ora 09:01, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o activitate de întreținere a cortului destinat triajului epidemiologic din cadrul Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 30.10.2020, ora 10:10, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, strada Ciric, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în locuință, locatara, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită căzută în cameră, în stare conștientă. După acordarea primului ajutor de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași a fost transportată la o unitate spitalicească.
 • În data de 30.10.2020, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de transport materiale de protecție personal COVID-19, de la Depozitul de Rezerve Proprii din localitatea Tecuci, județul Galați, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași.
 • În data de 30.10.2020, ora 17:50, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietarul, în vârstă de 78 de ani, a fost găsit în stare conștientă, ulterior fiind asistat medical de către un echipaj de prim ajutor și transportat la o unitate spitalicească.
 • În data de 31.10.2020, ora 16:45, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vitejilor, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unei persoane supraponderală, de la locuința acesteia la o unitate spitalicească.
 • În data de 01.11.2020, ora 15:49, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vulturi, comuna Popricani, județul Iași, în sprijinul unui echipaj medical, pentru transportul unei persoane supraponderală, de la locuința acesteia la o unitate spitalicească.
 • În data de 01.11.2020, ora16:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pe timpul desfășurării partidei de fotbal F.C Politehnica Iași –  F.C Viitorul Constanța, ce a avut loc în cadrul Stadionului ,,Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
 • În data de 01.11.2020, ora 16:42, un echipaj din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, locatara, în vârstă de 96 ani, a fost găsită căzută în dormitor, în stare conștientă. După acordarea primului ajutor de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost transportată la o unitate spitalicească.
 • În data de 01.11.2020, ora 17:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o activitate de întreținere a cortului destinat triajului epidemiologic din cadrul Spitalului de Copii ,,Sfânta Maria” Iași.
 • În data de 01.11.2020, ora 20:46, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a fost solicitat să intervină în municipiul Pașcani, strada Crișan, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, locatarul, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit decedat.
 • În perioada de referință, personalul inspectoratului a executat 111 de misiuni de informare preventivă la obiective din județul Iași ce au vizat măsurile ce trebuie respectate de către populație, având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populație cu virusul  SARS-COV-2. 
 • În perioada de referință, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor I.S.U.J. Iași.

     Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 30.10.2020, ora 09:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unor elemente de muniție rămasă neexplodată de pe un teren viran din municipiul Iași, strada Izvoare. În urma intervenției au fost identificate 2 bombe explozive calibrul 75 milimetri,  care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Suprafața asanată a fost de 200 metri pătrați.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 66 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut