INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenții /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 33 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității a executat 4 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 4 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 51 de cazuri medicale.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • Laora 14:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren în satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Pirotehniștii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași recomandă cetățenilor ca în cazul descoperirii de muniții neexplodate:

☎️📞 să anunțe de urgență ISU, sau Poliția, la numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente;

⛔ să nu atingă aceste elemente;

⛔. să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;

⛔🔨 să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;

⛔. să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;

⛔. să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

⛔. operatorii economici ce au ca obiect colectarea fierului vechi, ce au ca obiect de activitate  colectarea de fier vechi, au obligația de a solicita furnizorului certificat de calitate (declarație pentru persoanele fizice) din care să reiasă existența muniției în masa fierului vechi, precum şi buletin de delaborare a muniției, semnat şi stampilat de persoane autorizate să manipuleze muniție asanată.

De asemenea, este strict interzisă folosirea muniției asanate, cu elementele de inițiere active, în scop de învățământ, sau pentru prezentarea diferitelor expoziții.

Cetățenii trebuie să conștientizeze că respectând măsurile de prevenire la găsirea elementelor de muniții neexplodate, ne putem proteja viața şi bunurile materiale!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut