INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • Începând cu ora 15:38, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Uricani, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 2000 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 33 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității a executat misiunea de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, la trei deblocari de uși.
 • Începând cu ora 12:25, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Scobinți, comuna Scobinți, pentru salvarea unei bovine căzute într-o groapă.
 • La ora 11:06, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Fundac Socola, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma căderii unui stâlp de electricitate de pe marginea drumului.
 • La ora 20:47, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Moara de foc, pentru o deblocarea unui lift.
 • La ora 01:57, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Tabacului, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 28 decazuri medicale.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • Începând cu ora 10:10, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 200 de metri pătrați de teren în pădurea Mădârjac, comuna Mădârjac, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 20 de proiectile explozive de calibru 75 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Pirotehniștii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași recomandă cetățenilor ca în cazul descoperirii de muniții neexplodate:

☎️ 📞 să anunțe de urgență ISU, sau Poliția, la numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente;

⛔ să nu atingă aceste elemente;

⛔. să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;

⛔ 🔨. să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;

⛔ să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;

⛔. să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

⛔. operatorii economici ce au ca obiect colectarea fierului vechi, ce au ca obiect de activitate  colectarea de fier vechi, au obligația de a solicita furnizorului certificat de calitate (declarație pentru persoanele fizice) din care să reiasă existența muniției în masa fierului vechi, precum şi buletin de delaborare a muniției, semnat şi stampilat de persoane autorizate să manipuleze muniție asanată.

            De asemenea, este strict interzisă folosirea muniției asanate, cu elementele de inițiere active, în scop de învățământ, sau pentru prezentarea diferitelor expoziții.

Cetățenii trebuie să conștientizeze că respectând măsurile de prevenire la găsirea elementelor de muniții neexplodate, ne putem proteja viața şi bunurile materiale!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut