INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenții /misiuni

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 13 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 5 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
  • La ora 09:41, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Barboi, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
  • Începând cu ora 16:46, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, strada Cuza Vodăau intervenit în orașul Târgu Frumos pentru degajarea unui arbore căzut pe firele de telefonie.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 24 decazuri medicale.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

  • Începând cu ora 09:00, echipajul pirotehnic, un autocamion de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul inspectoratului au executat operațiunile specifice de distrugere, în extravilanul satului Moimești, comuna Popricani, județul Iași, a elementelor de muniție din timpul conflictelor armate rămase neexplodate, asanate de pe teritoriul județului Iași. Au fost distruse 52 de proiectile de diverse calibre, 11146 cartușe de infanterie, stabilizator bombă, corp proiectil, diferite focoase ale elementelor de muniții, 17 grenade, 118 bombe de aruncător de diverse calibre.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut