INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • Începând cu ora 18:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, str. Mizil, pentru stingerea unui incendiu produs la un container de gunoi menajer. În urma incendiului au ars aproximativ 50 kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 18 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 3 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 3 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • În perioada analizată pompierii militari au intervenit la o misiune pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • La ora 11:17, un echipaj din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași s-a deplasat în municipiul Iași, strada Lotrului, pentru deblocarea ușii de acces al unui apartament, al cărui proprietar, femeie în vârstă de 91 de ani era cazută în interior. Persoana care a apelat la serviciile de urgență nu a fost de acord cu forțarea ușii de acces, prin urmare echipajul nu a intervenit.  
 • La ora 17:40, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cărămidari, pentru salvarea unui porumbel prins la coama unui imobil cu înălțimea de aproximativ 12 metri.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 18.10.2021, ora 15:34, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în satul Tătăruși, comuna Tătăruși, județul Iași, pentru o misiune de descarcerare a unei persoane de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, prins într-un tocător de porumb. După extragere, victima a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași cu multiple traumatisme la nivelul membrului superior stâng.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 31 decazuri medicale.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 18.10.2021, ora 09:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 600 de metri pătrați de teren în satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate tuburi de cartușe cu calibre de 7,62 și 7,92 milimetri, două bombe de aruncător calibru 82 de milimetri, o bombă de aruncător de calibru 60 de milimetri și două focoase de artilerie, care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut